Esmotortuning © 2008

 

 

 

Hva bør jeg velge ? Tuningboks - eller CHIP / PROGRAMMERING

 

Det finnes i dag mange forskjellige tilbud på tuning i markedet, hva man bør velge til sin bil er derfor vanskelig å vite for deg som billeier. La oss hjelpe deg med valget så vil du få utført en trygg og sikker tuning på din bil.

Tuningboks -Powerboks

Det er dessverre blitt slik i dag at det florerer i markedet av tilbud på såkalte tuningbokser- power bokser, ja noen kaller de også for chiptuning. En slik boks vil vi fraråde deg å montere på din bil så lenge det finnes muligheter for å programmer bilens styringsenhet.

Det som kun en slik effektboks gjør (eller klarer) er å tilføre motoren mere drivstoff, derav økes turbotrykket noe og du vil få en svært liten effekt økning. Dette fordi alle moderne motorer har sensorer som overvåker anlegget og går i "forsvar " om noe unormalt merkes, dette gjør at en slik powerboks ikke kan fungere som tiltenkt.
En effektboks tar ikke hensyn til motorparametere som motortemperatur, innsugstemperatur, momentbegrensere, røykbegrensere, turbotrykk limitere osv.

For deg som vil ha en trygg tuning finnes kun en riktig måte å optimere din bil på, dette er omprogrammering av bilens originale motorsoftware. Ved å endre bilens originale motorsoftware beholdes alle bilens originale funksjoner og du har en bil som oppfører seg likt hver dag. All programvare utvikles i vår egen testbenk og er spesielt tilpasset hver enkelt bil. Dette gir deg ett unikt program til din bil. Hos ES motortuning gjør vi akkurat dette, og derfor er alle våre kunder fornøyde med vårt produkt.

Sjekk mulighetene til din bil her: Modell oversikt

Finner du ikke din bil er det bare å ta kontakt, da dette kun er eksempler. Effekt økningen er veilledende, da hver motor er forskjellig. Som regel gir chip trimmingen vår bedre resultat en oppgitt.